Investere i gull hos Gullbanken

Investere i gull i Norge på en trygg og sikker måte hos oss i Gullbanken. Å investere sin formue i gull i Norge vil alltid være en trygg havn for dine sparepenger og historisk sett en sikker sparing over tid.

Uttrykket “å investere i gull” er et utbredt og velbrukt uttrykk i Norge. Men vi i Gullbanken vil presisere at å kjøpe gull er sparing. Man investerer ikke i gull, man sparer i gull. Definisjonen på en investering er “en utgift som forventes å lede til framtidig avkastning.” Men å kjøpe gull er å sette sine penger i sparing som beholder kjøpekraften. Man kan absolutt tjene penger på sitt gull når/om man selger det. Men litt perfeksjonister som vi er i Gullbanken bruker vi riktig ord og uttrykk om vårt favoritt metall.

Gull har gjennom menneskets historie alltid vært en solid og smart økonomisk måte å spare på. Å kjøpe gull i stedet for aksjer på Oslo Børs eller hos f.eks. Nordnet vil gi deg en økonomisk trygghet i en urolig og usikker global økonomi. Så vi informerer litt her om å investere i gull. Eller spare i gull som det egentlig er. En liten guide til å kjøpe gull og spare i gull om du vil.

Det er i dag et hav av ulike investeringer man kan gjøre med sine egne sparepenger. Det er populært å si at man kan investere i gull i aksjer eller investere i gull hos Nordnet. Men hos oss i Gullbanken kan du kjøpe 24 karat gullmynter. Fysisk gull som du kan ta på. Dette vil være en sparing som du selv har kontroll på. Ikke aksjer i et marked som kan gå inn i økonomisk depresjon. Ikke papirpenger. Ikke penger der verdien er direkte påvirket av den globale situasjonen eller styresettet.

Du kjøper gullmynter som du selv kan holde i hånden, og som bevarer din kjøpekraft. Du sparer i gull.

Kjøpe gullbarrer

Når man tenker på uttrykket å investere i gull er det mange som tenker på å kjøpe gullbarrer. Gullbarrer er veldig knyttet til vår måte å tenke på gull fordi det alltid er bilder av gullbarrer når man leser økonominyheter eller søker selv etter å kjøpe gull eller investere i gull. I Norge er det moms/mva på gullbarrer. Det betyr at å kjøpe en gullbarre vil være 25% dyrere for deg enn å kjøpe gullmynter hos oss i Gullbanken. Hvorfor kjøpe gullmynter tenker du? Det er fordi det er ikke moms/mva på gullmynter. Du vil dermed få mer gull for pengene dine når du kjøper gull hos oss i Gullbanken.

Gullmynter klassifisert som valuta

Gullmynter er klassifisert som valuta. Det er et lovlig betalingsmiddel med pålydende verdi i landets valuta.

Kjøpe gull i stedet for aksjer

Det er alltid mye snakk om å ha sin formue i aksjefond. Å ha sine sparepenger i en aksjeportefølje. Men man vil da ha sine sparepenger i et aksjemarked som beviselig gjennom historien både kan og vil krasje med jevne mellomrom. Et aksjemarked som kan gå inn i økonomisk depresjon. Verden har åpnet seg siden inntoget til internet på 1990 tallet. Den globale økonomien gjør at vi mennesker handler nå over landegrenser like lett som vi kjøper melk og brød på nærbutikken.

Men det betyr også at vi personlig ikke har kontroll på vår formue. Vi har ikke kontroll på våre sparepenger. Viktige og store konserner og enkeltpersoner i verdensøkonomien har veldig stor betydning for din formue. For dine sparepenger. Og så lenge man eier aksjer eller aksjefond vil man alltid være sårbar for hva som skjer rundt omkring i verden. Og det har man absolutt ingen påvirkning eller kontroll på.

Vil det ikke da være bedre å kjøpe gull i stedet for å investere i aksjer? Vi i Gullbanken mener det.

Kjøpe gull i DNB

Kan jeg kjøpe gull i min bank DNB? Kan jeg kjøpe gull i Nordnet? Du kan det, men du vil ikke få gullet selv. Du vil da investere i gull i form av aksjer. Du vil investere i gullmarkedet, men du vil ikke kunne se eller ta på ditt gull. Du investerer da i gull som fortsatt er påvirket av den globale økonomien og verdens økonomiske marked. Kjøpe gull i fond eller kjøpe gull i aksjer vil heller ikke gi deg samme kontroll over din formue og dine sparepenger som å ha dine gullmynter hjemme hos deg selv. Å spare i fysisk gull gir deg full kontroll over dine verdier.

Er det skatt på gullmynter?

Nei, det beregnes ikke skatt på eventuell gevinst hvis du selger gullmynt/gullmynter. Merk at det er heller ikke fradrag på et eventuelt tap ved salg av gullmynt/gullmynter.

Formueskatt

Din samling av gullmynter klassifiseres som innbo og løsøre. Din gullmyntsamling anses som din hobby dersom dine gullmynter er en del av ditt innbo og løsøre. Det er ingen formueskatt på gullmynter inntil 1 000 000 kroner (en million kroner.) For verdier over dette beløpet på gullmynter beregnes det med 10% av den totale verdien av din gullmyntsamling. Det er et fribeløp på 100 000 kroner, som da er 10% av 1 000 000 kroner og forklaringen på at det ikke er formueskatt på gullmynter inntil en million kroner.

Når du kjøper gull hos oss i Gullbanken kjøper du gullmynter som er klassifisert som valuta. Du vil få mest mulig rent 24 karat gull for pengene. Med tanke på gull og formueskatt er dette veldig enkelt. Gullet er en del av din formue som alt annet. Du har personlig ansvaret for din formue og din formueskatt, og det som er relatert til dette. Ditt gull er en av dine verdier.

Dette gjelder for privatperson. Om du ønsker lese alt om skatt på gull samt regler for næring, og for den del om alt som har med skatt å gjøre, kan du lese den grundige Skatteetatens Skatte ABC her.

Investere i kryptovaluta

Vi i Gullbanken mener gull er den beste sparingen du kan gjøre. Vi mener å investere i kryptovaluta har meget høy risiko, samt at krypto i seg selv er et stort og vanskelig tema i økonomien.

Du kan lese mer om vår mening om krypto og kryptovaluta i vår artikkel her.

Kjøpe 24 karat gull

Når du kjøper gull hos Gullbanken kjøper du altså gullmynter som ikke har moms/mva. Du kjøper 24 karat rent gull. Alle våre gullmynter inneholder 24 karat rent gull, og er dermed en sparing i fysisk, rent gull. Du vil alltid kunne omsette/selge gullet enkelt i framtiden om du skulle ønske det. Og vi i Gullbanken kjøper gullet for en høyere pris enn alt annet gull (skrapgull, smykker osv.)

Vi kjøper gullmyntene for 95% av spotpris på gull i markedet akkurat den dagen.

Se for eksempel våre populære 24 karat gullmynter Maple Leaf og Filharmoniker. Vakre, populære og anerkjente gullmynter som alltid vil beholde kjøpekraften for deg.

Hvordan kjøpe gull

Det er enkelt, raskt, trygt og 100% forsikret å kjøpe gull hos Gullbanken. I vår nettbutikk handler du 100% trygt med anerkjente Svea som betalingsløsning. Du kan kjøpe gullmynter i mange ulike størrelser og prisklasser, så her er det gull for alle og enhver.

Du kan betale med kort, faktura eller kryptovaluta. Svea har en grense på 150 000 kroner på faktura. Om du ønsker å handle gull for høyere beløp er det bare ta kontakt med oss via vår Kundeservice så setter vi opp manuell ordre for deg. Det er ingen begrensninger på beløp og Gullbanken har ingen skjulte avgifter. Du kan kjøpe så lite gull eller så mye gull du selv ønsker.

Vi får mange spørsmål om forsikring av gull når man kjøper gullmynter og har de i sitt eget hjem. Dette er helt enkelt som dine andre verdier. Hvis du kjøper gull og lagrer det trygt og sikkert i ditt hjem anbefaler vi å sørge for at en innboforsikring er på plass. Du er dermed trygg og forsikret med ditt gull som alle dine andre eiendeler i hjemmet.

Ved godkjent ordre er ditt gull fullforsikret helt frem til du selv har gullmyntene dine i hånden. Du bærer ingen risiko når du kjøper gull hos Gullbanken. Gullet er forsikret gjennom Gullbanken hele veien fram til deg. Din ordre vil være hos deg i løpet av 10-14 dager, og for din sikkerhet vil du personlig vise ID og signere ut dine gullmynter når du henter de hos Posten. Og med fast frakt på 199 kroner uansett størrelse på ditt kjøp handler du gull til gode priser, trygt, raskt og enkelt.

Når du kjøper gullmynter hos Gullbanken handler du hos det som kanskje er Norges beste gullaktør. Med høyeste kundetilfredshet og tillit i Norge vet du at du er trygg og sikker når du kjøper gull hos Gullbanken. Våre kunders tilbakemeldinger er alltid våre beste argumenter for å kjøpe gull hos oss i Gullbanken. En aktør som Trustpilot er uavhengig og kan ikke påvirkes. Det betyr at alle anmeldelser og tilbakemeldinger fra våre kunder er 100% ærlige.

Se våre kunders tilbakemeldinger om Gullbanken på Trustpilot her.

Se Norges største utvalg av gullmynter og gjør din investering i gull hos Gullbanken her.

Ofte stilte spørsmål

Er alle gullmynter 24 karat?

Du vil få like mye 24 karat rent gull i alle våre gullmynter. Alle våre gullmynter er 24 karat rent gull bortsett fra Amerikansk Eagle og Krugerrand som er 22 karat. Men i begge disse 22 karats gullmyntene får du samme mengde 24 karat rent gull som i myntene som 24 karat. Årsaken til at akkurat Amerikansk Eagle og Krugerrand er 22 karat er helt enkelt at det er blandet inn ekstra metaller for å gi mynten en annen og fin farge. Slik at de inneholder like mye 24 karat rent gull, men inneholder i tillegg litt ekstra andre metaller. Like god investering, bare med en bonus med litt annerledes farger.

Har jeg angrerett på gullmynter?

Det er ikke angrerett på kjøp av gullmynter. Gullprisen reguleres på verdensmarkedet, og prisen er utenfor vår kontroll. De er dermed unntatt angrerett i henhold til angrerettlovens §22 ledd d. Den lyder:

d)levering av varer eller tjenester der prisen er avhengig av svingninger i finansmarkedet som kan skje innen utløpet av angrefristen og som ikke kan kontrolleres av den næringsdrivende

Dette også fordi du som kunde skal ha garanti for gullprisen i det øyeblikket du kjøper gull. Gullprisen endrer seg kontinuerlig, og når du har bestemt deg for å kjøpe gull låser du gullprisen din i det sekundet du kjøper gullet. Dette bekreftes med en e-post med ordrebekreftelse til deg.

Hva er leveringstiden på gullmynter?

Husk at det er tross alt gull og store verdier som sendes, slik at leveringstiden av ditt gull vil være litt lenger enn du er vant til med andre standard produkter. Ettersom det er faktorer vi i Gullbanken selv ikke styrer med hensyn til frakt og levering med vår samarbeidspartner, så vil leveringstiden variere og være ca. 3 uker. Når du kjøper gullmynter hos oss i Gullmynter ordner vi alt for deg. Trygghet og sikkerhet er nøkkelord. Pakken med ditt gull er fullforsikret helt frem til du har gullmyntene i hånden. Og av sikkerhetsmessige grunner må du personlig signere for pakken når du mottar gullet. Du vil alltid få en e-post som bekrefter når ditt gull er sendt og som har sporingsnummer slik at du kan følge din pakke om du ønsker.

Kjøper dere tilbake gullmynter om jeg vil selge i framtiden?

Ja, vi kjøper også dine gullmynter om/når du ønsker selge. Og siden dette er investeringsgull betaler vi høyere gullpris enn for annet gull. Vi kjøper alltid samme gullmynter som vi selger i Gullbanken for 95% av akkurat den dagens spotpris på gull. Slik at hos Gullbanken kan du være trygg både når du ønsker å investere i gull og når du (kanskje) en dag ønsker å selge dine gullmynter og få maksimal pris for de.

Når trekkes pengene fra kortet?

Pengene trekkes fra ditt kort når gullet sendes fra oss. Du vil motta en e-post med bekreftelse på at gullet er sendt med sporingsnummer. Merk at din bank vil av og til gjøre en reservasjon av beløpet når du legger inn din ordre. Dette er kun en reservasjon, ikke trekk av pengene. Etter noen dager slipper banken reservasjonen. Det vil dermed se ut som pengene går ut og inn av din konto, men det er altså kun en reservering av banken.

Selger dere gullbarrer også?

Vi selger som regel kun gullmynter. Dette fordi det er moms på nye gullbarrer i Norge, og dermed vil prisen på disse bli høyere enn på gullmynter som det ikke er moms på. Det hender dog atvi får inn brukte barrer. Disse er det ikke moms på og prisen du ser er den du betaler.