Gullpriser

Se dagens høyeste gullpriser

Prisene oppdateres 03.00 hver natt.

Høyeste gullpriser hos oss i Gullbanken. Dette er gullprisene som utbetales til våre kunder i dag. Regn ut dagens gullpriser med vår Gullpriskalkulator.

Selg gull

Dagens gullpriser per gram som Gullbanken utbetaler

Den prisen du ser er den du får. I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi ingen fraktgebyrer, undersøkelsesgebyrer eller andre skjulte kostnader.

 • Type:Pris per gram kr
 • Type:Pris per gram kr
 • 8 Karat (333)

  190 kr

 • 9 Karat (375)

  214 kr

 • 10 Karat (417)

  238 kr

 • 14 Karat (585)

  347 kr

 • 18 Karat (750)

  422 kr

 • 20 Karat (833)

  475 kr

 • 21 Karat (875)

  499 kr

 • 22 Karat (916)

  522 kr

 • 23 Karat (958)

  546 kr

 • 24 Karat (999)

  720 kr

 • Investeringsmynt
  Gjelder KUN samme gullmynter som selges i Gullbanken.

  752 kr

Vi i Gullbanken har ingen skjulte gebyrer når vi kjøper ditt gull. Prisene i Gullbanken er det du får utbetalt. Om du sammenligner våre priser med våre konkurrenter, husk at våre konkurrenter ofte har gebyrer som trekkes fra oppgitt pris på deres sider og dermed gir deg lavere pris enn forespeilet. Din totalpris utbetalt blir dermed høyest hos oss i Gullbanken.


Se hvor mye du får utbetalt i dag

Beregn hvor mye du får utbetalt i dag med vår Gullpriskalkulator og bestill gratis- og fullforsikret Gullpakke i dag.

Vekt i gram:

0 gram

Karat:

0 karat

Utbetaling

0 gram på 8

100 kr

 • Beste verdi
  Beste verdi
 • Høyest forsikring
  Høyest forsikring
 • Umiddelbar utbetaling
  Umiddelbar utbetaling

Hva er dagens gullpriser?

Her finner du dagens gullpriser hos oss i Gullbanken

I denne oversikten ser du gullprisene som utbetales i dag hos oss i Gullbanken. Dette er gullpris per gram på de ulike typer karat gull. Pris på gull varierer, og når du selger ditt gull til oss får du utbetalt gull pris gram akkurat den dagen vi mottar ditt gull. Ingen skjulte avgifter, ingen gebyrer og ingenting “med liten skrift.” Pris gull, dagens gullpris, som du ser her er det du får utbetalt på konto. Åpent, ærlig, enkelt og oversiktlig.

Vi i Gullbanken har som mål at gullprisen i dag alltid skal være blant markedets høyeste gullpriser over de ulike typer karat. Gull pris 2021, gullpris gram, skal dermed reflektere vårt mål om å være markedets ledende gullaktør, og ditt klare valg når du ønsker selge gull.

Dette betyr at ved å legge inn vekt og karat på ditt gull i vår populære Gullpriskalkulator under vil vise dagens gullpris og det beløpet som du ville fått utbetalt til konto om vi hadde gitt tilbud på ditt gull i dag.

Og du har alltid penger på konto samme dag eller senest neste virkedag.

Kontakt gjerne vår kundeservice på chat, telefon eller epost dersom du har flere spørsmål til det å selge gull til Gullbanken.

Vi har åpen kundeservice mandag-søndag mellom 0900 og 1800. Du kan kontakte oss på telefon eller e-post eller chat (chat bemannes når vi har kapasitet).

Vi har også samlet svar på de fleste spørsmål fra våre kunde i vår Spørsmål og Svar side. Her har vi samlet svar på de mest vanlige spørsmål vi får om å selge gull

Les litt mer om de mest vanlige typer karat under.

Bestill gratis Gullpakke nå

 • Trygg, sikker, oversiktlig og enkel handel
 • Markedets beste verdi
 • Ingen skjulte gebyrer eller avgifter
 • Penger på konto senest neste virkedag etter at tilbudet er godkjent
 • Gullpakken er uforpliktende
Vi sender en bekreftelse på e-post.

Les mer om hvordan vi bruker og behandler din personlige informasjon i vår personvernpolicy.

Ønsker du vite hva de ulike typer karat betyr?

8 Karat (333)

10 Karat (417)

14 Karat (585)

18 Karat (750)

22 Karat (916)

24 Karat (999)

Ofte stilte spørsmål

Hva er mitt gull verd?

Når du vet hvilken karat ditt gull er og hva det veier kan vi regne ut hva du får utbetalt akkurat den dagen.

Dette kan du enten regne ut selv ved å bruke vår populære Gullpriskalkulator på hjemmesiden, eller ta kontakt med oss på telefon 62 00 08 55 – kundeservice@gullbanken.no eller Chat, så hjelper vi deg og gir deg eksakt utbetaling for ditt gull akkurat den dagen.

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Har dere bedre gullpris enn for eksempel Gullbrev?

Over det jevne for de ulike typene karat har oftest den beste verdien for ditt gull.

Vi kan ikke snakke for våre konkurrenter, men prissammenligninger og tilbakemeldinger viser at vi i Gullbanken har best verdi for ditt gull og mest fornøyde kunder. Om man undersøker med våre konkurrenter er det viktig få all informasjon da det ofte er avgifter, gebyrer, krav til mengde gull osv. hos våre konkurrenter. Dette gjør at din utbetaling blir mindre.

Hvordan vet jeg gullprisen jeg får hos dere siden gullprisen endrer seg hele tiden?

Du får gullprisen som er den dagen vi mottar ditt gull.

Verken vi eller noen andre kan spå- eller forutse gullprisen i markedet. Det betyr at du får tilbud på gullprisen som er akkurat den dagen vi mottar ditt gull.

Gullprisen endrer seg hver dag som vi alle vet. Vi i Gullbanken forsøker uansett ikke endre prisen hver dag, nettopp slik at du som kunde skal kunne ha en liten forutsigbarhet i hvilken pris du kan forvente få for ditt gull.

Har dere virkelig ikke noen gebyrer eller krav til mengde gull?

Nei, vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer i Gullbanken. Vi har ingen krav til mengde gull du må sende inn i Gullbanken. Vi har ingenting med “liten skrift.”

Vi er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på vår hjemmeside er prisene vi betaler ut akkurat den dagen til våre kunder.

Mange av våre konkurrenter har ulike gebyrer i forskjellige former. Forsikringsgebyr, smeltegebyr osv. De har krav til mengde gull du må sende inn og eventuelle andre regler eller krav. Om du undersøker markedet, pass på å undersøke absolutt alt hos våre konkurrenter ettersom det oftest er veldig mye mer penger utbetalt for ditt gull hos oss i Gullbanken enn hos våre konkurrenter.

Det er ikke tilfeldig at vi i Gullbanken har Norges høyeste kundetilfredshet uansett firmakategori. Vi jobber utrolig hardt for at du skal både få best betalt for ditt gull og være 100% fornøyd når du har solgt ditt gull til oss i Gullbanken.

Har dere virkelig høyest verdi for mitt gull?

Ja, det har vi.

Målinger, sammenligninger og tilbakemeldinger fra kunder over årene viser at vi i Gullbanken over det jevne har de klart høyeste verdien over de ulike typene karat for ditt gull. Ofte så høyt som 2-3 ganger høyere enn konkurrenter.

Over tid og på de ulike typene karat av gull har vi i Gullbanken som mål å alltid ha den beste verdien for ditt gull.

Vi har heller ikke skjulte avgifter eller gebyrer, eller krav til at du skal sende inn en viss mengde gull for å oppnå en viss pris.

Gullbanken er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på våre hjemmesider er det du får utbetalt den dagen for ditt gull, og over det jevne den beste verdien i markedet for de ulike typer karat.

Gullprisene endrer seg hele tiden, og verken vi eller noen andre kan spå hva gullprisen kommer til å være. Vi i Gullbanken forsøker derfor å ikke endre prisene hver dag, dette for å kunne gi deg som kunde en viss forutsigbarhet på hva du får utbetalt den dagen vi mottar ditt gull og gir deg tilbud.

Er virkelig gullprisene på deres side det jeg får utbetalt?

Ja, det er det. Prisene du ser på vår hjemmeside er de prisene vi betaler ut til våre kunder akkurat den dagen. 100% ærlig og 100% oversiktlig.

Du kan legge inn antall gram og karat i vår populære Gullpriskalkulator og dermed regne ut hva du får ubetalt akkurat den dagen for ditt gull.

Vi i Gullbanken er helt åpen og ærlig. Vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Vi har ingenting med “liten skrift.” Prisene du ser er prisene som blir utbetalt akkurat den dagen.

Kjøper dere diamanter og edelstener?

Nei, vi kjøper ikke- eller verdivurderer diamanter eller edelstener. Vi kjøper kun gull per vekt.

Du som kunde kan selv ta bort eventuelle diamanter og edelstener før du sender inn ditt gull til Gullbanken. Vi foretrekker at kundene gjør dette selv, men om ikke gjør vi dette gratis for deg. Du som kunde kan velge få disse i retur om det er mulig plukke de ut uten å skade de. Dette er det eneste som koster noe hos oss i Gullbanken, returen koster 295 kroner.

Hvordan vet jeg hvilken karat mitt gull er?

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, på innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Det vil i enkelte tilfeller kunne være stempel på gull fra andre land som er for eksempel 14k, 18k osv. Dette vil også kunne være falskt og dermed ikke gull. Men en analyse hos oss i Gullbanken gjøres i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig, slik at analysen vil alltid være 100% rett hos oss.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Bestill gratis Gullpakke

Fullforsikret inntil 100 000 kroner og gratis frakt. Gullpakken inneholder alt du trenger for å sende inn ditt gull.

Bestill gratis Gullpakke