Selge gull

Selge gull på nett til beste verdi

Du kan alltid selge gull til Gullbanken på en enkel og trygg måte og til best pris. Du får penger raskt på konto ved å selge gull til oss.

Bestill gratis gullpakke

Se vår instruksjonsvideo som beskriver hvordan du selger gull til Gullbanken

Se vår instruksjonsvideo

Bruk ett par minutter på vår fine instruksjonsvideo som forklarer den enkle prosessen ved å selge gull til Gullbanken.

Hvorfor skal du selge ditt gull?

Dersom du trenger penger raskt for å dekke noen utgifter eller vil kvitte deg med umoderne eller ødelagt gull bør du bruke en trygg og seriøs oppkjøper. Hos Gullbanken kan du alltid selge ditt gull på nett til best pris, og vi gjør om ditt gull til penger på en enkel, rask og trygg måte.

Mange spør oss hvor man kan selge gull?

Svaret er enkelt og alltid det samme. Hos Gullbanken. Vi har kunder fra hele landet som sender inn gull i vår fullforsikrede gullpakke. Vi har ikke dyre lokaler rundt om i landet, og en slik effektiv drift kommer deg som kunde til gode med bedre priser når du vurderer salg av ditt gull.

Hvor mye er mitt gull verdt?

For å finne ut dette trenger du å vite hvilken karat gullet ditt er og hvor mye det veier. Synes du karat er forvirrende? Da kan du lese mer på Gullskolen. Dersom du vet vekt og karat kan du her regne ut hva du får utbetalt ved å selge gull til Gullbanken:

Gullpriskalkulator

Hva slags gull kjøper vi

Vi kjøper alt av gull uansett farge, mengde, stand eller alder. Merk at vi kun kjøper gull på vekt. Vi kjøper ikke diamanter, stener, perler og lignende. De kan du enten fjerne selv før innsending, eller vi gjør det gratis for deg. Eksempel på gull vi kjøper:

 • Øredobber
 • Ringer
 • Halskjeder
 • Brosjer
 • Gullklokker
 • Armbånd
 • Anheng
 • Smykke
 • Hvitt gull
 • Mynter og barrer

Hvordan skal du gå frem når du vil selge gull?

Hele prosessen med å selge gull til oss er veldig oversiktlig, enkel og rask.

Du bestiller en gratis Gullpakke som vi sender i Posten til deg. Den inneholder alt du trenger for å selge gull til Gullbanken. Returkonvolutt, Sikkerhetspose og Salgsmelding. Du legger ditt gull i Sikkerhetsposen og fyller ut salgsmeldingen. Så legger du Sikkerhetsposen og salgsmeldingen i returkonvolutten. Returkonvolutten er ferdig frankert og fullforsikret, og du kan alltid følge sporingen på Posten. Alle sendinger er forsikret for inntil 100.000 kroner. Så enkelt er det å selge gull til Gullbanken.

Vi utbetaler penger raskt.

Ved salg av gull til Gullbanken betaler vi ut pengene til din konto samme eller senest neste virkedag etter du har godkjent tilbudet fra oss. Dersom du ikke er fornøyd med tilbudet kan du få alt sendt i retur mot betaling av returomkostninger, kroner 295.

Kontakt gjerne vår kundeservice på chat, telefon eller epost dersom du har flere spørsmål til det å selge gull til Gullbanken.

Vi har åpen Kundeservice mandag-søndag mellom 0900 og 1800. Du kan kontakte oss på telefon eller e-post eller chat (chat bemannes når vi har kapasitet).

Vi har også samlet svar på de fleste spørsmål fra våre kunde under siden Spørsmål og Svar. Her har vi samlet svar på de mest vanlige spørsmål vi får om å selge gull

Bestill gratis Gullpakke nå

 • Trygg, sikker, oversiktlig og enkel handel
 • Markedets beste verdi
 • Ingen skjulte gebyrer eller avgifter
 • Penger på konto senest neste virkedag etter at tilbudet er godkjent
 • Gullpakken er uforpliktende
Vi sender en bekreftelse på e-post.

Les mer om hvordan vi bruker og behandler din personlige informasjon i vår personvernpolicy.

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å sende gull i Posten?

Ja! Du som kunde er 100% forsikret inntil 100 000 kroner, og det er 100% trygt sende ditt gull med Posten for deg.

Når du har fulgt våre vilkår for pakking- og sending av gullpakken, levert din gullpakke på Posten eller Post i butikk og fått din kvittering er gullpakken din forsikret inntil 100 000 kroner.

I tillegg til dette har vi egen Sikkerhetstransport med Avarn fra Posten til vårt kontor. Alt gull i Sikkerhetstransporten med Avarn er låst- og sikret frem til det leveres til oss i Gullbanken.

Merk at hvis du har mye gull, ta kontakt med oss på forhånd. Om vi ser du har gull for mer enn 100 000 kroner deler vi det opp i flere gullpakker for deg eller avtaler tid for levering hos oss om du ønsker det. Alt dette er selvfølgelig gratis- og fullforsikret for deg.

Hvordan fungerer forsikringen på gullpakken?

Våre gullpakker er 100% forsikret inntil 100 000 kroner. Vi i Gullbanken har en egen forsikring utenom Posten, og denne fungerer på samme måte som andre forsikringer.

Vi i Gullbanken har per dags dato aldri opplevd at en gullpakke har blitt borte.

Om du har fulgt alle våre vilkår og betingelser så er ditt gull forsikret fra du leverer det på Posten og får din kvittering til gullpakken leveres av NOKAS Sikkerhetstransport hos oss i Gullbanken.

Ikke bare ved salg- og forsendelse av gull, men i alle tilfeller i livet, er det aldri feil med ekstra dokumentasjon. Vi oppfordrer gjerne våre kunder til å legge gullet på bordet ved siden av gullpakken, ta et bilde og sende inn til oss på kundeservice@gullbanken.no . Dette er ikke et krav, men det er som sagt alltid fint med ekstra dokumentasjon for ekstra trygghet.

Hvis noe skulle skje vil forsikringen bli basert på det du oppgir som er i pakken, og utbetaling estimert ut fra gull per vekt. Gullpakken er veiet og undersøkt ved innlevering.

Vi vil ut fra ditt vitnemål på gullpakkens innhold gjøre en utbetaling på estimat av gull. Gullpakken er sjekket og veiet ved innlevering for vår sikkerhet på at du som kunde snakker sant i ditt vitnemål. Dette samt at vi i Gullbanken per dags dato enda ikke har opplevd at en gullpakke blir borte i Posten. Om/når da pakken kommer til rette og blir undersøkt vil det sjekkes mot innholdet du har oppgitt på forhånd.

Løgn og forsøk på svindel vil bli straffeforfulgt.

Hvor lang tid tar det før jeg får pengene?

Når du godtar vårt tilbud på ditt gull har du pengene på konto samme dag eller senest neste virkedag.

Vi i Gullbanken gjør all jobb samme dag vi mottar gullet. Det eneste som tar tid i prosessen der du selger ditt gull til oss i Gullbanken er tiden det tar i Posten. Verken vi i Gullbanken eller noen andre kan dessverre ikke påvirke- eller styre noe som helst med hvor lang tid Posten bruker. Men postgangen er det eneste som tar tid, vi i Gullbanken gjør alltid både jobb og utbetaling samme dag.

Har dere virkelig ikke noen gebyrer eller krav til mengde gull?

Nei, vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer i Gullbanken. Vi har ingen krav til mengde gull du må sende inn i Gullbanken. Vi har ingenting med “liten skrift.”

Vi er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på vår hjemmeside er prisene vi betaler ut akkurat den dagen til våre kunder.

Mange av våre konkurrenter har ulike gebyrer i forskjellige former. Forsikringsgebyr, smeltegebyr osv. De har krav til mengde gull du må sende inn og eventuelle andre regler eller krav. Om du undersøker markedet, pass på å undersøke absolutt alt hos våre konkurrenter ettersom det oftest er veldig mye mer penger utbetalt for ditt gull hos oss i Gullbanken enn hos våre konkurrenter.

Det er ikke tilfeldig at vi i Gullbanken har Norges høyeste kundetilfredshet uansett firmakategori. Vi jobber utrolig hardt for at du skal både få best betalt for ditt gull og være 100% fornøyd når du har solgt ditt gull til oss i Gullbanken.

Kjøper dere hvitt gull?

Ja, vi kjøper hvitt gull. Det eneste som styrer verdien på gull er karat, altså finheten av gull. Gull kan være hvitt, svart, lilla osv. Det spiller ingen rolle hvilken farge gullet har.

Kjøper dere gullklokker?

Ja, vi kjøper absolutt gullklokker.

Vær obs på at en gullklokke blir demontert i analysen der alt som ikke er gull blir fjernet som f.eks glass, urverk osv.

Hvis du har en fungerende klokke du er litt usikker på om du ønsker selge, ta kontakt med oss før du sender den inn så kan vi forsøke estimere verdien for deg før du bestemmer deg om du vil selge gullklokken.

Hva er mitt gull verd?

Når du vet hvilken karat ditt gull er og hva det veier kan vi regne ut hva du får utbetalt akkurat den dagen.

Dette kan du enten regne ut selv ved å bruke vår populære Gullpriskalkulator på hjemmesiden, eller ta kontakt med oss på telefon 62 00 08 55 – kundeservice@gullbanken.no eller Chat, så hjelper vi deg og gir deg eksakt utbetaling for ditt gull akkurat den dagen.

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Det er stener og diamanter på mitt gull. Kan jeg likevel sende det inn?

Ja, det kan du absolutt.

Vi plukker bort alt som ikke er gull, for eksempel diamanter, stener, perler osv. Denne jobben er gratis for deg. Om du vil kan du forsøke plukke av dette selv før du sender inn ditt gull, men om du ikke vil gjør vi det gratis for deg. Det gjør ingenting om gullet blir skadet hvis du gjør dette, verdien på gullet er akkurat det samme.

Om du ønsker disse stenene, diamantene osv. i retur velger du helt enkelt det når du godtar tilbudet på ditt gull. Dette er det eneste som koster noe hos oss, og returen av det som ikke er gull koster 295 kroner.

Kundeservice

Kontakt oss i dag for en hyggelig samtale!

Ring oss, chat med oss, eller send gjerne en e-post om du har spørsmål angående det å selge gull eller annet. Ingen spørsmål er dumme. Vi er her for deg.

Ta kontakt

Dagens gullpriser per gram som Gullbanken utbetaler

Den prisen du ser er den du får. I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi ingen fraktgebyrer, undersøkelsesgebyrer eller andre skjulte kostnader.

 • Type:Pris per gram kr
 • Type:Pris per gram kr
 • 8 Karat (333)

  199 kr

 • 9 Karat (375)

  224 kr

 • 10 Karat (417)

  249 kr

 • 14 Karat (585)

  365 kr

 • 18 Karat (750)

  443 kr

 • 20 Karat (833)

  499 kr

 • 21 Karat (875)

  524 kr

 • 22 Karat (916)

  548 kr

 • 23 Karat (958)

  573 kr

 • 24 Karat (999)

  756 kr

 • Investeringsmynt
  Gjelder KUN samme gullmynter som selges i Gullbanken.

  789 kr

Vi i Gullbanken har ingen skjulte gebyrer når vi kjøper ditt gull. Prisene i Gullbanken er det du får utbetalt. Om du sammenligner våre priser med våre konkurrenter, husk at våre konkurrenter ofte har gebyrer som trekkes fra oppgitt pris på deres sider og dermed gir deg lavere pris enn forespeilet. Din totalpris utbetalt blir dermed høyest hos oss i Gullbanken.


Se hvor mye du får utbetalt i dag

Beregn hvor mye du får utbetalt i dag med vår Gullpriskalkulator og bestill gratis- og fullforsikret Gullpakke i dag.

Vekt i gram:

0 gram

Karat:

0 karat

Utbetaling

0 gram på 8

100 kr

 • Beste verdi
  Beste verdi
 • Høyest forsikring
  Høyest forsikring
 • Umiddelbar utbetaling
  Umiddelbar utbetaling

Bestill gratis Gullpakke

Fullforsikret inntil 100 000 kroner og gratis frakt. Gullpakken inneholder alt du trenger for å sende inn ditt gull.

Bestill gratis Gullpakke