Spørsmål og Svar

Hos oss i Gullbanken skal du føle deg helt trygg og informert fra start til slutt i prosessen med å selge ditt gull. Det finnes ikke dumme eller gale spørsmål. Spør oss om du lurer, det er derfor vi er her. Her ser du de vanligste spørsmål og svar fra våre kunder i Gullbanken.

Generellt

Kjøper dere hvitt gull?

Ja, vi kjøper hvitt gull. Det eneste som styrer verdien på gull er karat, altså finheten av gull. Gull kan være hvitt, svart, lilla osv. Det spiller ingen rolle hvilken farge gullet har.

Hva er mitt gull verd?

Når du vet hvilken karat ditt gull er og hva det veier kan vi regne ut hva du får utbetalt akkurat den dagen.

Dette kan du enten regne ut selv ved å bruke vår populære Gullpriskalkulator på hjemmesiden, eller ta kontakt med oss på telefon 62 00 08 55 – kundeservice@gullbanken.no eller Chat, så hjelper vi deg og gir deg eksakt utbetaling for ditt gull akkurat den dagen.

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Har dere virkelig ikke noen gebyrer eller krav til mengde gull?

Nei, vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer i Gullbanken. Vi har ingen krav til mengde gull du må sende inn i Gullbanken. Vi har ingenting med “liten skrift.”

Vi er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på vår hjemmeside er prisene vi betaler ut akkurat den dagen til våre kunder.

Mange av våre konkurrenter har ulike gebyrer i forskjellige former. Forsikringsgebyr, smeltegebyr osv. De har krav til mengde gull du må sende inn og eventuelle andre regler eller krav. Om du undersøker markedet, pass på å undersøke absolutt alt hos våre konkurrenter ettersom det oftest er veldig mye mer penger utbetalt for ditt gull hos oss i Gullbanken enn hos våre konkurrenter.

Det er ikke tilfeldig at vi i Gullbanken har Norges høyeste kundetilfredshet uansett firmakategori. Vi jobber utrolig hardt for at du skal både få best betalt for ditt gull og være 100% fornøyd når du har solgt ditt gull til oss i Gullbanken.

Jeg lurer på om dere har mottatt min pakke?

Vi sender en e-post til deg umiddelbart vi mottar din gullpakke. Om du ikke har mottatt e-post fra oss er pakken fortsatt ikke kommet fram til oss, og er på vei med Posten.

Hvis du ønsker følge din pakke når du har levert den på Post eller Post i butikk har du sporingsnummer både på din kvittering fra Posten og på e-post fra oss. Der kan du følge pakkens reise fra deg til oss i Gullbanken.

Det er stener og diamanter på mitt gull. Kan jeg likevel sende det inn?

Ja, det kan du absolutt.

Vi plukker bort alt som ikke er gull, for eksempel diamanter, stener, perler osv. Denne jobben er gratis for deg. Om du vil kan du forsøke plukke av dette selv før du sender inn ditt gull, men om du ikke vil gjør vi det gratis for deg. Det gjør ingenting om gullet blir skadet hvis du gjør dette, verdien på gullet er akkurat det samme.

Om du ønsker disse stenene, diamantene osv. i retur velger du helt enkelt det når du godtar tilbudet på ditt gull. Dette er det eneste som koster noe hos oss, og returen av det som ikke er gull koster 295 kroner.

Kjøper dere diamanter og edelstener?

Nei, vi kjøper ikke- eller verdivurderer diamanter eller edelstener. Vi kjøper kun gull per vekt.

Du som kunde kan selv ta bort eventuelle diamanter og edelstener før du sender inn ditt gull til Gullbanken. Vi foretrekker at kundene gjør dette selv, men om ikke gjør vi dette gratis for deg. Du som kunde kan velge få disse i retur om det er mulig plukke de ut uten å skade de. Dette er det eneste som koster noe hos oss i Gullbanken, returen koster 295 kroner.

Kjøper dere gullklokker?

Ja, vi kjøper absolutt gullklokker.

Vær obs på at en gullklokke blir demontert i analysen der alt som ikke er gull blir fjernet som f.eks glass, urverk osv.

Hvis du har en fungerende klokke du er litt usikker på om du ønsker selge, ta kontakt med oss før du sender den inn så kan vi forsøke estimere verdien for deg før du bestemmer deg om du vil selge gullklokken.

Kjøper dere skadet gull?

Ja, vi kjøper skadet gull.

Vi kjøper alt av gull. Om ditt gull er skadet spiller ingen rolle, det eneste som avgjør verdien på gull er karat, altså finheten av gull.

Hvordan bestiller jeg en gratis- og fullforsikret gullpakke?

Du bestiller din gratis- og fullforsikret gullpakke ved å bruke noen sekunder på å fylle ut skjemaet du finner på www.gullbanken.no . Du kan også bestille den ved å ringe 62 00 08 55, sende e-post med navn, adresse, e-post og mobil til kundeservice@gullbanken.no eller via vår chat.

Blir gullet jeg sender inn til dere skadet?

Ja, gullet du sender inn kan bli skadet i analysen.

Dette fordi vi alltid tar bort det som ikke er gull for å kunne gi deg 100% rett tilbud på ditt gull. For eksempel tar vi bort diamanter, stener, perler osv. En gullklokke blir demontert. Hvis du er i tvil på en gullklokke, ta kontakt med oss så kan vi sammen estimere verdien av gullklokken før du sender den inn.

Det er viktig at du vet dette. Les gjerne våre vilkår under “Kundeservice” før du sender inn ditt gull slik at du har full kontroll på prosessen.

Jeg er litt skeptisk til dette, hva gjør jeg?

Vi respekter- og forstår absolutt det det ettersom dette er ditt gull, dine verdier. Men vår prosess er 100% trygg og forsikret inntil 100 000 kroner. Det er enkelt, oversiktlig og raskt, og vi lover at hos oss i Gullbanken er du 100% trygg.

Ring oss gjerne. Send e-post. Chat med oss. Spør om absolutt alt du lurer på. Ingen spørsmål er feil eller dumme. Når du har solgt ditt gull til oss i Gullbanken skal du være fornøyd med absolutt alt. Om du ikke er det har ikke vi gjort vår jobb.

Vårt beste- og mest betydningsfulle bevis som viser at du som kunde kan stole på oss er tilbakemeldingene fra alle våre eksisterende kunder som du kan lese på Trustpilot på vår forside. Trustpilot er en uavhengig aktør, som betyr at verken vi eller noen andre kan påvirke- eller styre hva kunder skriver om oss der. Slik at på Trustpilot vil du se ærlige tilbakemeldinger fra alle våre kunder som har solgt sitt gull til oss.

Vi i Gullbanken har Norges høyeste karakterer fra kunder på Trustpilot. Ikke bare som en gullaktør, men vi har høyest kundetilfredshet av alle firmaer i Norge.

At vi i Gullbanken er det firmaet i Norge som har høyeste kundetilfredshet blant den norske befolkningen gjør oss mer stolt enn noe annet. Og vi kan love at vil alltid vil streve mot perfeksjon både i alle ulike deler av prosessen ved salg av gull og i vår kundeservice.

Hvor lang tid tar hele prosessen?

Vi i Gullbanken gjør all jobb samme dag vi mottar gullet. Det eneste som tar tid i prosessen der du selger ditt gull til oss i Gullbanken er tiden det tar i Posten. Verken vi i Gullbanken eller noen andre kan dessverre ikke påvirke- eller styre noe som helst med hvor lang tid Posten bruker. Men postgangen er det eneste som tar tid, vi i Gullbanken gjør alltid både jobb og utbetaling samme dag.

Normalt er Posten dyktige, så det er bare snakk om dager dra du bestiller din gratis- og fullforsikret gullpakke fra oss til du har penger på konto for ditt gull. Enkelt, raskt, oversiktlig og 100% trygt og sikkert.

Husk at om du ønsker kan du spore- og følge med din pakke. Du har fått sporingsnummer på din kvittering fra Posten i tillegg til på e-post fra oss. Der kan du følge pakkens reise til oss i Gullbanken om du er nysgjerring. Vi i Gullbanken sender deg e-post umiddelbart vi selv mottar pakken.

Hvordan vet jeg hvilken karat mitt gull er?

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, på innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Det vil i enkelte tilfeller kunne være stempel på gull fra andre land som er for eksempel 14k, 18k osv. Dette vil også kunne være falskt og dermed ikke gull. Men en analyse hos oss i Gullbanken gjøres i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig, slik at analysen vil alltid være 100% rett hos oss.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Jeg har ikke mottatt noen e-poster fra dere?

Våre e-poster sender alltid til de blir bekreftet levert.

I nesten alle tilfeller der vi får dette spørsmålet er det fordi kunden har Hotmail. Hotmail har filter som ikke vi kan styre noe med, og e-poster vil dermed kunne være i Spam/Søppel mappen. Eller til og med ikke blitt levert i det hele tatt. Slike ting er enten på grunn av Hotmail eller innstillinger hos kunden i forhold til brannmurer, filter osv. som ikke vi kan gjøre noe med.

Nettopp på grunn av dette sender vi i Gullbanken den viktigste informasjonen også på SMS. Tilbud på ditt gull får du dermed også som SMS. Slik at du vil alltid få den viktigste informasjonen fra oss uansett om din e-post eller andre sperrer gjør at du ikke mottar e-poster fra oss.

Hva betyr Amerik og Am.dbl. stempel?

Om det er et stempel som sier Amerik eller Am.Dbl er dette velkjente stempler for double. Altså at det ikke er gull.

Kjøper dere tanngull?

Ja, vi kjøper tanngull så lenge det er av en viss mengde. Ta kontakt med oss om tanngull for all informasjon om dette.

Forplikter jeg meg når jeg bestiller Gullpakke?

Nei, det er ingen forpliktelser. Gullpakken er gratis- og fullforsikret inntil 100 000 kroner, og om du ombestemmer deg respekterer vi det. Da skal du bare legge Gullpakken i en skuff om du skulle behøve den senere. Gullpakken har 6 måneders varighet.

Kjøper dere sølv også?

Nei, vi i Gullbanken kjøper bare gull.

Men våre søsterfirmaer handler med sølv som dekker dine alle behov. Her er en liten oversikt med kontaktinformasjon for deg.

Om du ønsker selge sølv, ta kontakt med Sølvbanken:

www.solvbanken.no – Telefon: 62 00 08 10 – post@solvbanken.no

Om du ønsker kjøpe nytt sølv, ta kontakt med Sølvmesteren:

www.solvmesteren.no – Telefon 62 00 08 99 – post@solvmesteren.no

Om du er interessert i å kjøpe pent brukt sølvtøy og sølvbestikk, utstyr for vedlikehold, puss og oppbevaring av sølv, ta kontakt med Kistebunn:

www.kistebunn.no – Telefon 958 11 529 – post@kistebunn.no

Priser

Har dere virkelig høyest verdi for mitt gull?

Ja, det har vi.

Målinger, sammenligninger og tilbakemeldinger fra kunder over årene viser at vi i Gullbanken over det jevne har de klart høyeste verdien over de ulike typene karat for ditt gull. Ofte så høyt som 2-3 ganger høyere enn konkurrenter.

Over tid og på de ulike typene karat av gull har vi i Gullbanken som mål å alltid ha den beste verdien for ditt gull.

Vi har heller ikke skjulte avgifter eller gebyrer, eller krav til at du skal sende inn en viss mengde gull for å oppnå en viss pris.

Gullbanken er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på våre hjemmesider er det du får utbetalt den dagen for ditt gull, og over det jevne den beste verdien i markedet for de ulike typer karat.

Gullprisene endrer seg hele tiden, og verken vi eller noen andre kan spå hva gullprisen kommer til å være. Vi i Gullbanken forsøker derfor å ikke endre prisene hver dag, dette for å kunne gi deg som kunde en viss forutsigbarhet på hva du får utbetalt den dagen vi mottar ditt gull og gir deg tilbud.

Har dere bedre gullpris enn for eksempel Gullbrev?

Over det jevne for de ulike typene karat har oftest den beste verdien for ditt gull.

Vi kan ikke snakke for våre konkurrenter, men prissammenligninger og tilbakemeldinger viser at vi i Gullbanken har best verdi for ditt gull og mest fornøyde kunder. Om man undersøker med våre konkurrenter er det viktig få all informasjon da det ofte er avgifter, gebyrer, krav til mengde gull osv. hos våre konkurrenter. Dette gjør at din utbetaling blir mindre.

Hvordan vet jeg gullprisen jeg får hos dere siden gullprisen endrer seg hele tiden?

Du får gullprisen som er den dagen vi mottar ditt gull.

Verken vi eller noen andre kan spå- eller forutse gullprisen i markedet. Det betyr at du får tilbud på gullprisen som er akkurat den dagen vi mottar ditt gull.

Gullprisen endrer seg hver dag som vi alle vet. Vi i Gullbanken forsøker uansett ikke endre prisen hver dag, nettopp slik at du som kunde skal kunne ha en liten forutsigbarhet i hvilken pris du kan forvente få for ditt gull.

Sikkerhet

Er det trygt å sende gull i Posten?

Ja! Du som kunde er 100% forsikret inntil 100 000 kroner, og det er 100% trygt sende ditt gull med Posten for deg.

Når du har fulgt våre vilkår for pakking- og sending av gullpakken, levert din gullpakke på Posten eller Post i butikk og fått din kvittering er gullpakken din forsikret inntil 100 000 kroner.

I tillegg til dette har vi egen Sikkerhetstransport med Avarn fra Posten til vårt kontor. Alt gull i Sikkerhetstransporten med Avarn er låst- og sikret frem til det leveres til oss i Gullbanken.

Merk at hvis du har mye gull, ta kontakt med oss på forhånd. Om vi ser du har gull for mer enn 100 000 kroner deler vi det opp i flere gullpakker for deg eller avtaler tid for levering hos oss om du ønsker det. Alt dette er selvfølgelig gratis- og fullforsikret for deg.

Forsikring

Hvordan fungerer forsikringen på gullpakken?

Våre gullpakker er 100% forsikret inntil 100 000 kroner. Vi i Gullbanken har en egen forsikring utenom Posten, og denne fungerer på samme måte som andre forsikringer.

Vi i Gullbanken har per dags dato aldri opplevd at en gullpakke har blitt borte.

Om du har fulgt alle våre vilkår og betingelser så er ditt gull forsikret fra du leverer det på Posten og får din kvittering til gullpakken leveres av NOKAS Sikkerhetstransport hos oss i Gullbanken.

Ikke bare ved salg- og forsendelse av gull, men i alle tilfeller i livet, er det aldri feil med ekstra dokumentasjon. Vi oppfordrer gjerne våre kunder til å legge gullet på bordet ved siden av gullpakken, ta et bilde og sende inn til oss på kundeservice@gullbanken.no . Dette er ikke et krav, men det er som sagt alltid fint med ekstra dokumentasjon for ekstra trygghet.

Hvis noe skulle skje vil forsikringen bli basert på det du oppgir som er i pakken, og utbetaling estimert ut fra gull per vekt. Gullpakken er veiet og undersøkt ved innlevering.

Vi vil ut fra ditt vitnemål på gullpakkens innhold gjøre en utbetaling på estimat av gull. Gullpakken er sjekket og veiet ved innlevering for vår sikkerhet på at du som kunde snakker sant i ditt vitnemål. Dette samt at vi i Gullbanken per dags dato enda ikke har opplevd at en gullpakke blir borte i Posten. Om/når da pakken kommer til rette og blir undersøkt vil det sjekkes mot innholdet du har oppgitt på forhånd.

Løgn og forsøk på svindel vil bli straffeforfulgt.

Angrerett

Betalinger

Hvor lang tid tar det før jeg får pengene?

Når du godtar vårt tilbud på ditt gull har du pengene på konto samme dag eller senest neste virkedag.

Vi i Gullbanken gjør all jobb samme dag vi mottar gullet. Det eneste som tar tid i prosessen der du selger ditt gull til oss i Gullbanken er tiden det tar i Posten. Verken vi i Gullbanken eller noen andre kan dessverre ikke påvirke- eller styre noe som helst med hvor lang tid Posten bruker. Men postgangen er det eneste som tar tid, vi i Gullbanken gjør alltid både jobb og utbetaling samme dag.

Er virkelig gullprisene på deres side det jeg får utbetalt?

Ja, det er det. Prisene du ser på vår hjemmeside er de prisene vi betaler ut til våre kunder akkurat den dagen. 100% ærlig og 100% oversiktlig.

Du kan legge inn antall gram og karat i vår populære Gullpriskalkulator og dermed regne ut hva du får ubetalt akkurat den dagen for ditt gull.

Vi i Gullbanken er helt åpen og ærlig. Vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Vi har ingenting med “liten skrift.” Prisene du ser er prisene som blir utbetalt akkurat den dagen.

Kjøpe gull

Har jeg angrerett på gullmynter?

Det er ikke angrerett på kjøp av gullmynter. Gullprisen reguleres på verdensmarkedet, og prisen er utenfor vår kontroll. De er dermed unntatt angrerett i henhold til angrerettlovens §22 ledd d. Den lyder:

d)levering av varer eller tjenester der prisen er avhengig av svingninger i finansmarkedet som kan skje innen utløpet av angrefristen og som ikke kan kontrolleres av den næringsdrivende

Dette også fordi du som kunde skal ha garanti for gullprisen i det øyeblikket du kjøper gull. Gullprisen endrer seg kontinuerlig, og når du har bestemt deg for å kjøpe gull låser du gullprisen din i det sekundet du kjøper gullet. Dette bekreftes med en e-post med ordrebekreftelse til deg.

Hva er leveringstiden på gullmynter?

Husk at det er tross alt gull og store verdier som sendes, slik at leveringstiden av ditt gull vil være litt lenger enn du er vant til med andre standard produkter. Ettersom det er faktorer vi i Gullbanken selv ikke styrer med hensyn til frakt og levering med vår samarbeidspartner, så vil leveringstiden variere og være ca. 3 uker. Når du kjøper gullmynter hos oss i Gullmynter ordner vi alt for deg. Trygghet og sikkerhet er nøkkelord. Pakken med ditt gull er fullforsikret helt frem til du har gullmyntene i hånden. Og av sikkerhetsmessige grunner må du personlig signere for pakken når du mottar gullet. Du vil alltid få en e-post som bekrefter når ditt gull er sendt og som har sporingsnummer slik at du kan følge din pakke om du ønsker.

Er det moms når jeg kjøper gull?

Nei, det er ikke moms på gullmynter. Prisen du ser på gullmynter i vår nettbutikk er den endelige prisen du betaler (+ fast frakt på 199 kroner uansett mengde gull du kjøper). Vi selger også sirkulerte barrer. Det tilkommer heller ikke moms på de.

Når trekkes pengene fra kortet?

Pengene trekkes fra ditt kort når gullet sendes fra oss. Du vil motta en e-post med bekreftelse på at gullet er sendt med sporingsnummer. Merk at din bank vil av og til gjøre en reservasjon av beløpet når du legger inn din ordre. Dette er kun en reservasjon, ikke trekk av pengene. Etter noen dager slipper banken reservasjonen. Det vil dermed se ut som pengene går ut og inn av din konto, men det er altså kun en reservering av banken.

Er alle gullmynter 24 karat?

Du vil få like mye 24 karat rent gull i alle våre gullmynter. Alle våre gullmynter er 24 karat rent gull bortsett fra Amerikansk Eagle og Krugerrand som er 22 karat. Men i begge disse 22 karats gullmyntene får du samme mengde 24 karat rent gull som i myntene som 24 karat. Årsaken til at akkurat Amerikansk Eagle og Krugerrand er 22 karat er helt enkelt at det er blandet inn ekstra metaller for å gi mynten en annen og fin farge. Slik at de inneholder like mye 24 karat rent gull, men inneholder i tillegg litt ekstra andre metaller. Like god investering, bare med en bonus med litt annerledes farger.

Kjøper dere tilbake gullmynter om jeg vil selge i framtiden?

Ja, vi kjøper også dine gullmynter om/når du ønsker selge. Og siden dette er investeringsgull betaler vi høyere gullpris enn for annet gull. Vi kjøper alltid samme gullmynter som vi selger i Gullbanken for 95% av akkurat den dagens spotpris på gull. Slik at hos Gullbanken kan du være trygg både når du ønsker å investere i gull og når du (kanskje) en dag ønsker å selge dine gullmynter og få maksimal pris for de.

Selger dere gullbarrer også?

Vi selger som regel kun gullmynter. Dette fordi det er moms på nye gullbarrer i Norge, og dermed vil prisen på disse bli høyere enn på gullmynter som det ikke er moms på. Det hender dog atvi får inn brukte barrer. Disse er det ikke moms på og prisen du ser er den du betaler.

Kan jeg selv hente gullmyntene mine hos dere?

Ja, det kan du absolutt gjøre om du ønsker det. Du sier bare ifra til oss på kundeservice@gullbanken.no eller telefon 62000855 når du har lagt inn din ordre, så sender vi en e-post til deg når vi har fått dine gullmynter til oss på Hamar. Du kan så bestemme en ukedag og et ca. klokkeslett mellom (helst mellom 10-14) så boker vi deg inn for opphenting. Gullmynter kan kun hentes hos oss i Østregate 21 på Hamar.

Hva betyr sirkulert?

Sirkulerte mynter er mynter vi har kjøpt fra kunder, auksjoner, konkursbo eller lignende. Definisjonen er at de ikke kommer rett fra produsent. Alle slike mynter kontrolleres av oss før de legges ut i butikken. Fordelen er at de har bedre pris og de sendes omgående rett fra vårt lager i Norge.

Hvordan vet jeg at dette er ekte gull?

Gullbanken er kanskje Norges fremste og mest komplette aktør innen kjøp og salg av gull. Trygghet og sikkerhet er nøkkelord, og Gullbankener har kanskje Norges høyeste kundetilfredshet, beviselig gjennom høyeste karakter hos uavhengige Trustpilot der kunder gir sine 100% ærlige tilbakemeldinger om oss i Gullbanken. Ikke bare innom kategorien Gull, men over alle forretningskategorier. Det betyr at vi er kanskje det firmaet i Norge som har mest fornøyde kunder, noe vi jobber veldig hardt for og er veldig stolte av. Gullbanken eies av Edelt metall  AS, og har høyeste kredittverdighet med trippel aAa. Om du i tillegg ønsker undersøke nærmere får du mer info her:

Edelt metall AS
Østregate 21
2317 Hamar
Organisasjonsnummer: 920 538 185

Bestill gratis Gullpakke

Fullforsikret inntil 100 000 kroner og gratis frakt. Gullpakken inneholder alt du trenger for å sende inn ditt gull.

Bestill gratis Gullpakke