Kjøpe gull

Kjøpe gullmynter

Hos Gullbanken kan du kjøpe gull fra de mest populære produsenter av gullmynter. Gull bevarer kjøpekraften av din sparing og kan også være en investering som øker mye i verdi på en lengre horisont.

Alle våre gullmynter er kjent for sin høye kvalitet og finhetsgrad av gull, og vil alltid være etterspurt dersom du på et tidspunkt ønsker å selge dem.

Se vårt utvalg nedenfor.

 

Kjøp gullmynter fra Gullbanken

Kjøpe gullmynter

Pris

Vekt

Land

Serie

Mint

Ofte stilte spørsmål

Har jeg angrerett på gullmynter?

Det er ikke angrerett på kjøp av gullmynter. Gullprisen reguleres på verdensmarkedet, og prisen er utenfor vår kontroll. De er dermed unntatt angrerett i henhold til angrerettlovens §22 ledd d. Den lyder:

d)levering av varer eller tjenester der prisen er avhengig av svingninger i finansmarkedet som kan skje innen utløpet av angrefristen og som ikke kan kontrolleres av den næringsdrivende

Dette også fordi du som kunde skal ha garanti for gullprisen i det øyeblikket du kjøper gull. Gullprisen endrer seg kontinuerlig, og når du har bestemt deg for å kjøpe gull låser du gullprisen din i det sekundet du kjøper gullet. Dette bekreftes med en e-post med ordrebekreftelse til deg.

Er alle gullmynter 24 karat?

Du vil få like mye 24 karat rent gull i alle våre gullmynter. Alle våre gullmynter er 24 karat rent gull bortsett fra Amerikansk Eagle og Krugerrand som er 22 karat. Men i begge disse 22 karats gullmyntene får du samme mengde 24 karat rent gull som i myntene som 24 karat. Årsaken til at akkurat Amerikansk Eagle og Krugerrand er 22 karat er helt enkelt at det er blandet inn ekstra metaller for å gi mynten en annen og fin farge. Slik at de inneholder like mye 24 karat rent gull, men inneholder i tillegg litt ekstra andre metaller. Like god investering, bare med en bonus med litt annerledes farger.

Er det moms når jeg kjøper gull?

Nei, det er ikke moms på gullmynter. Prisen du ser på gullmynter i vår nettbutikk er den endelige prisen du betaler (+ fast frakt på 199 kroner uansett mengde gull du kjøper). Vi selger også sirkulerte barrer. Det tilkommer heller ikke moms på de.

Når trekkes pengene fra kortet?

Pengene trekkes fra ditt kort når gullet sendes fra oss. Du vil motta en e-post med bekreftelse på at gullet er sendt med sporingsnummer. Merk at din bank vil av og til gjøre en reservasjon av beløpet når du legger inn din ordre. Dette er kun en reservasjon, ikke trekk av pengene. Etter noen dager slipper banken reservasjonen. Det vil dermed se ut som pengene går ut og inn av din konto, men det er altså kun en reservering av banken.

Hva er leveringstiden på gullmynter?

Husk at det er tross alt gull og store verdier som sendes, slik at leveringstiden av ditt gull vil være litt lenger enn du er vant til med andre standard produkter. Ettersom det er faktorer vi i Gullbanken selv ikke styrer med hensyn til frakt og levering med vår samarbeidspartner, så vil leveringstiden variere og være ca. 3 uker. Når du kjøper gullmynter hos oss i Gullmynter ordner vi alt for deg. Trygghet og sikkerhet er nøkkelord. Pakken med ditt gull er fullforsikret helt frem til du har gullmyntene i hånden. Og av sikkerhetsmessige grunner må du personlig signere for pakken når du mottar gullet. Du vil alltid få en e-post som bekrefter når ditt gull er sendt og som har sporingsnummer slik at du kan følge din pakke om du ønsker.

Kjøper dere tilbake gullmynter om jeg vil selge i framtiden?

Ja, vi kjøper også dine gullmynter om/når du ønsker selge. Og siden dette er investeringsgull betaler vi høyere gullpris enn for annet gull. Vi kjøper alltid samme gullmynter som vi selger i Gullbanken for 95% av akkurat den dagens spotpris på gull. Slik at hos Gullbanken kan du være trygg både når du ønsker å investere i gull og når du (kanskje) en dag ønsker å selge dine gullmynter og få maksimal pris for de.

Selger dere gullbarrer også?

Vi selger som regel kun gullmynter. Dette fordi det er moms på nye gullbarrer i Norge, og dermed vil prisen på disse bli høyere enn på gullmynter som det ikke er moms på. Det hender dog atvi får inn brukte barrer. Disse er det ikke moms på og prisen du ser er den du betaler.

Hvordan vet jeg at dette er ekte gull?

Gullbanken er kanskje Norges fremste og mest komplette aktør innen kjøp og salg av gull. Trygghet og sikkerhet er nøkkelord, og Gullbankener har kanskje Norges høyeste kundetilfredshet, beviselig gjennom høyeste karakter hos uavhengige Trustpilot der kunder gir sine 100% ærlige tilbakemeldinger om oss i Gullbanken. Ikke bare innom kategorien Gull, men over alle forretningskategorier. Det betyr at vi er kanskje det firmaet i Norge som har mest fornøyde kunder, noe vi jobber veldig hardt for og er veldig stolte av. Gullbanken eies av Edelt metall  AS, og har høyeste kredittverdighet med trippel aAa. Om du i tillegg ønsker undersøke nærmere får du mer info her:

Edelt metall AS
Østregate 21
2317 Hamar
Organisasjonsnummer: 920 538 185

Kan jeg selv hente gullmyntene mine hos dere?

Ja, det kan du absolutt gjøre om du ønsker det. Du sier bare ifra til oss på kundeservice@gullbanken.no eller telefon 62000855 når du har lagt inn din ordre, så sender vi en e-post til deg når vi har fått dine gullmynter til oss på Hamar. Du kan så bestemme en ukedag og et ca. klokkeslett mellom (helst mellom 10-14) så boker vi deg inn for opphenting. Gullmynter kan kun hentes hos oss i Østregate 21 på Hamar.

Litt ekstra informasjon om å kjøpe gullmynter

Hos oss i Gullbanken kan du kjøpe fysisk gull på nett i form av våre populære gullmynter. Vi selger gullmynter ettersom i Norge kan man kjøpe gullmynter uten mva/moms. Dette gir deg som kunde en god gullpris som settes hver dag med markedets spotpris på gull som utgangspunkt. Gullprisen endrer seg hele tiden, slik at prisen på våre gullmynter varierer fra dag til dag.

Trygt å investere i 24 karat gull

Trygghet og sikkerhet ved kjøp av gull er nøkkelord, og når du kjøper gullmynter hos oss i Gullbanken er du alltid helt trygg og 100% forsikret. Du som kunde har null risiko, din ordre og forsendelsen er 100% forsikret helt frem til du selv signerer ut dine gullmynter hos Posten og holder de i hånden.

Skulle du ønske å selge gullmyntene du har kjøpt hos oss i Gullbanken kjøper vi dine gullmynter til 95% av akkurat den dagens spotpris på gull. Du har dermed en sikkerhet i både investering i gull samt om du ønsker selge gull. For dette investeringsgullet får du også en høyere gullpris enn for annet gull.

Verdien av gullmynter

Våre gullmynter inneholder alle 24 karat rent gull. Som investering betyr det at du kjøper rent 24 karat gull i ønsket mengde. Det er gullet som er den reelle verdien. I tillegg til dette er dette gullmynter med ulike og interessante historier, design, de er fra ulike land osv. Dette betyr at for de som samler på gullmynter og ikke bare ser på det som en investering i rent 24 karat gull, vil det også kunne være en økt verdi i spesielle typer gullmynter. F.eks om en person som samler på Britannia gullmynter ønsker den personen kanskje ha alle gullmynter som er gitt ut i årenes løp. Denne personen vil da også ville ha begge Britannia gullmynter fra 2022/2023 ettersom akkurat denne perioden dør Dronning Elisabeth II og Charles III blir ny konge. En spesiell periode med to ulike monarker og to ulike Britannia gullmynter. Britannia 2022 preget med Dronning Elisabeth og Britannia Charles III 2023. Men over det jevne for Kari og Ola Nordmann kjøper man rent 24 karat gull i disse gullmyntene, som er den reelle verdien. Mer sjeldent er det nok med mennesker som har god økonomi og samler på gullmynter.

Smart å kjøpe gull?

Vi får mange spørsmål om det er lurt å kjøpe gull. Vi i Gullbanken mener absolutt det. Gull har eksistert i hele menneskets historie, både som investering og betalingsmiddel. I tillegg til å være et sjeldent metall som brukes mye i industrien på mange ulike områder.

Ingen kan forutsi gullprisen, men gull vil alltid bevare kjøpekraften. En gullmynt vil også ha en verdi som en samle enhet. To av våre mest populære gullmynter Maple Leaf og Amerikansk Eagle har både interessante historier, vakre design og inneholder 1 unse (31.1 gram) 24 karat gull. Tidspunkt eller når man skal kjøpe gull vil alltid være et spørsmål som ikke vi kan svare deg på, men vi mener det alltid er samrt å ha gull som en del av sin økonomiske portefølje.

Betal gullet sikkert med valgfri metode

Når du kjøper gullmynter fra Gullbanken kjøper du fysisk gull. Dette er ikke som å kjøpe på børsen der ditt gull kun vil være som verdipapir. Et annet vanlig spørsmål er hvordan man kjøper gull. Dette er en veldig rask, trygg og oversiktlig prosess i vår nettbutikk. Du kan velge å betale gullmyntene med kort, faktura eller kryptovaluta og forsendelsen er alltid fullforsikret.