Gullbanken kjøper 18 karat gull til markedets beste gullpris

Hva betyr karat? Karat på gull indikerer hvor mye fingull en gjenstand inneholder. Fingull er rent gull, altså 24 karat gull, 99,9% gull. Hvis for eksempel et smykke er 18 karat gull betyr det at det er 75% rent gull i smykket, og resterende materialer i smykket er andre metaller som for eksempel sølv, kobber, nikkel osv.

Hvor mye er 18 karat gull verd?

Hva er 18 karat gull pris eller 18 karat hvitt gull pris?  Et av de absolutt vanligste spørsmålene hos oss i Gullbanken. Om du har 18 karat gull og lurer på hvor mye 18 karat gull er verd kan du til enhver tid undersøke dette på vår side gullpriser. Her ser du  hva vi betaler ut per gram 18 karat gull akkurat den dagen. Ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Ingenting med “liten skrift.” Her kan du altså se nøyaktig hva som er 18 karat gull pris.

Hvordan ser jeg om det er 18 karat?

Det meste av gull har et stempel som viser hvilken karat gullet er. Stempel for 18 karat gull er 750. Dette finner du oftest på låsen, baksiden av anhenget, innsiden av ringen osv. Dette stempelet viser både hvilken karat gullet er, og er også en sertifisering av den som har laget gjenstanden der produsenten bekrefter gjenstandens finhet av gull samt andre metaller som er en del av legeringen.

Hva betyr 750?

750 betyr 18 karat gull. 750 er promille, og betyr at det er 750/1000 fingull, altså 75 % fingull (24 karat som har stempel 999 er 99,9% fingull) gull i akkurat den gullgjenstanden. 18 karat gull er en av de vanligste typene karat i de nordiske landene.

Hva er 18 karat hvitt gull pris?

Det betyr ingenting hvilken farge gull har. Gull kan være hvitt, svart, lilla osv. eller det mest vanlige som er gult. Det kommer an på hvilke andre metaller som er med i legeringen. Når det er 18 karat hvitt gull betyr det helt enkelt at det er blandet inn andre metaller i gjenstanden som gjør at gullet blir hvitt i farge. 18 karat hvitt gull betyr 75% rent, gult gull, og resten av legeringen/blandingen av metaller er da lyse metaller som f.eks sølv, nikkel osv.

Dentalgull ofte 18 karat gull

Dentalgull, eller tanngull, er ofte 18 karat gull. Vi i Gullbanken kjøper også dentalgull, eller tanngull, som man bruker kalle det. Om det er store mengder 18 karat dentalgull må det raffineres først, noe som tar 2-3 uker. Er det mindre mengder 18 karat tanngull gjøres det på vanlig måte, og du får tilbud på ditt dentalgull samme dag som vi mottar gullet. Ta kontakt med oss HER om du ønsker selge dentalgull / tanngull.

Hvem har best pris på 18 karat gull?

Vi i Gullbanken har som mål å alltid ha markedets høyeste gullpris på de ulike karat gull, og vi har over det jevne den høyeste gullprisen utbetalt for 18 karat gull. Du ser prisene på 18 karat gull ved å TRYKKE HER.

Hvordan selger jeg 18 karat gull?

Vi i Gullbanken kjøper 18 karat gull. Du kan helt enkelt bruke noen sekunder på å fylle ut vårt skjema ved å TRYKKE HER. Vi sender deg da en gullpakke med alt du behøver for å sende inn ditt gull til oss i Gullbanken. Gullpakken er fullforsikret inntil 100 000 kroner. Om du tror du har gull for mer enn 100 000 kroner er det bare snakke med oss, så ordner vi det slik at alt du sender inn er fullforsikret. Du er alltid fullforsikret og trygg når du selger 18 karat gull til oss i Gullbanken.

Dagens gullpriser per gram som Gullbanken utbetaler

Den prisen du ser er den du får. I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi ingen fraktgebyrer, undersøkelsesgebyrer eller andre skjulte kostnader.

 • Type:Pris per gram kr
 • Type:Pris per gram kr
 • 8 Karat (333)

  199 kr

 • 9 Karat (375)

  224 kr

 • 10 Karat (417)

  249 kr

 • 14 Karat (585)

  365 kr

 • 18 Karat (750)

  443 kr

 • 20 Karat (833)

  499 kr

 • 21 Karat (875)

  524 kr

 • 22 Karat (916)

  548 kr

 • 23 Karat (958)

  573 kr

 • 24 Karat (999)

  756 kr

 • Investeringsmynt
  Gjelder KUN samme gullmynter som selges i Gullbanken.

  789 kr

Vi i Gullbanken har ingen skjulte gebyrer når vi kjøper ditt gull. Prisene i Gullbanken er det du får utbetalt. Om du sammenligner våre priser med våre konkurrenter, husk at våre konkurrenter ofte har gebyrer som trekkes fra oppgitt pris på deres sider og dermed gir deg lavere pris enn forespeilet. Din totalpris utbetalt blir dermed høyest hos oss i Gullbanken.


Se hvor mye du får utbetalt i dag

Beregn hvor mye du får utbetalt i dag med vår Gullpriskalkulator og bestill gratis- og fullforsikret Gullpakke i dag.

Vekt i gram:

0 gram

Karat:

0 karat

Utbetaling

0 gram på 8

100 kr

 • Beste verdi
  Beste verdi
 • Høyest forsikring
  Høyest forsikring
 • Umiddelbar utbetaling
  Umiddelbar utbetaling

Ofte stilte spørsmål

Hvordan vet jeg hvilken karat mitt gull er?

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, på innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Det vil i enkelte tilfeller kunne være stempel på gull fra andre land som er for eksempel 14k, 18k osv. Dette vil også kunne være falskt og dermed ikke gull. Men en analyse hos oss i Gullbanken gjøres i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig, slik at analysen vil alltid være 100% rett hos oss.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Har dere virkelig ikke noen gebyrer eller krav til mengde gull?

Nei, vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer i Gullbanken. Vi har ingen krav til mengde gull du må sende inn i Gullbanken. Vi har ingenting med “liten skrift.”

Vi er 100% åpen og ærlig, og prisene du ser på vår hjemmeside er prisene vi betaler ut akkurat den dagen til våre kunder.

Mange av våre konkurrenter har ulike gebyrer i forskjellige former. Forsikringsgebyr, smeltegebyr osv. De har krav til mengde gull du må sende inn og eventuelle andre regler eller krav. Om du undersøker markedet, pass på å undersøke absolutt alt hos våre konkurrenter ettersom det oftest er veldig mye mer penger utbetalt for ditt gull hos oss i Gullbanken enn hos våre konkurrenter.

Det er ikke tilfeldig at vi i Gullbanken har Norges høyeste kundetilfredshet uansett firmakategori. Vi jobber utrolig hardt for at du skal både få best betalt for ditt gull og være 100% fornøyd når du har solgt ditt gull til oss i Gullbanken.

Er det trygt å sende gull i Posten?

Ja! Du som kunde er 100% forsikret inntil 100 000 kroner, og det er 100% trygt sende ditt gull med Posten for deg.

Når du har fulgt våre vilkår for pakking- og sending av gullpakken, levert din gullpakke på Posten eller Post i butikk og fått din kvittering er gullpakken din forsikret inntil 100 000 kroner.

I tillegg til dette har vi egen Sikkerhetstransport med Avarn fra Posten til vårt kontor. Alt gull i Sikkerhetstransporten med Avarn er låst- og sikret frem til det leveres til oss i Gullbanken.

Merk at hvis du har mye gull, ta kontakt med oss på forhånd. Om vi ser du har gull for mer enn 100 000 kroner deler vi det opp i flere gullpakker for deg eller avtaler tid for levering hos oss om du ønsker det. Alt dette er selvfølgelig gratis- og fullforsikret for deg.

Hva er mitt gull verd?

Når du vet hvilken karat ditt gull er og hva det veier kan vi regne ut hva du får utbetalt akkurat den dagen.

Dette kan du enten regne ut selv ved å bruke vår populære Gullpriskalkulator på hjemmesiden, eller ta kontakt med oss på telefon 62 00 08 55 – kundeservice@gullbanken.no eller Chat, så hjelper vi deg og gir deg eksakt utbetaling for ditt gull akkurat den dagen.

Gull har alltid et stempel som viser hvilken karat det er. Dette finner du på baksiden av låsen, baksiden av anhenget, innsiden av ringen osv. Det vil være et stempel med tre siffer. For eksempel er det mest vanlige i de Nordiske landene stemplet 585, som er 14 karat. Du finner oversikt over hvilken karat de ulike stemplene er på siden Gullpriser.

Når du vet karat du har kan du veie gullet, for eksempel på en kjøkkenvekt. Dette vil selvfølgelig kunne skille litt i vekt i forhold til våre profesjonelle vekter som er godkjent i henhold til krav fra Justervesenet, men det vil gi deg en veldig god indikasjon og estimat uansett.

Om du da for eksempel har 50 gram 14 karat kan du legge dette inn i vår populære Gullpriskalkulator og regne ut nøyaktig hva vi betaler akkurat den dagen for 50 gram 14 karat.

Det er stener og diamanter på mitt gull. Kan jeg likevel sende det inn?

Ja, det kan du absolutt.

Vi plukker bort alt som ikke er gull, for eksempel diamanter, stener, perler osv. Denne jobben er gratis for deg. Om du vil kan du forsøke plukke av dette selv før du sender inn ditt gull, men om du ikke vil gjør vi det gratis for deg. Det gjør ingenting om gullet blir skadet hvis du gjør dette, verdien på gullet er akkurat det samme.

Om du ønsker disse stenene, diamantene osv. i retur velger du helt enkelt det når du godtar tilbudet på ditt gull. Dette er det eneste som koster noe hos oss, og returen av det som ikke er gull koster 295 kroner.

Blir gullet jeg sender inn til dere skadet?

Ja, gullet du sender inn kan bli skadet i analysen.

Dette fordi vi alltid tar bort det som ikke er gull for å kunne gi deg 100% rett tilbud på ditt gull. For eksempel tar vi bort diamanter, stener, perler osv. En gullklokke blir demontert. Hvis du er i tvil på en gullklokke, ta kontakt med oss så kan vi sammen estimere verdien av gullklokken før du sender den inn.

Det er viktig at du vet dette. Les gjerne våre vilkår under “Kundeservice” før du sender inn ditt gull slik at du har full kontroll på prosessen.