Vår tids tulipanløkmani

De siste årene har etterspørselen etter kryptovaluta økt. Espen Johansen, styreformann i Gullbanken advarer mot det han kaller en spekulativ mani i digitale token.

– Jeg finner mange paralleller til tulipanløkmanien i Nederland på 1500-tallet. Det var naturligvis mange som tjente penger i perioden, men de fleste måtte realisere store tap, forklarer Johansen.

Nå kan du kjøpe gull med Bitcoin og andre kryptovaluta hos Gullbanken.

Nå kan du kjøpe gullmynter og betale med Bitcoin

Tulipaner ble introdusert til Europa rundt 1550. De skilte seg ut fra andre blomster som en ny og helt unik plante og ble raskt populær, særlig i de nederlandske provinsene. Det var stort potensiale for profitt for kortsiktige spekulanter. Etter økt etterspørsel fra Frankrike ble det i 1634 laget et futuresmarked der fremtidige kontrakter på tulipan ble omsatt. Prisene på tulipaner fortsatte å stige, og i 1636 ble tulipanløker den fjerde største eksportartikkel fra Nederland.

Parallellen til dagens kryptovaluta er slående. Bitcoin og andre kryptovaluta fremstilles i dag som det nye digitale gullet, og dersom du googler “bitcoin” får du opp bilder av en gullfarget mynt med en “B” på. Kryptovaluta har ingen likheter med gull, og er mer en kopi av kjedebrev eller pyramidespill

– Det er nødvendig å advare mot en spekulative mani som vil ende med et priskollaps i Bitcoin og alle andre kryptovaluta, sier Johansen og fortsetter:- Mot toppen av tulipanløkmanien dukket det stadig opp nye sorter med stadig mer kreative navn, som for eksempel Admiral, eller Genera

l etterfulgt av dyrkerens navn, forteller Johansen. Det finnes i skrivende stund over 5000 forskjellige kryptovaluta i verden, flere med navn hentet fra memes og internettkultur.

Pris er det du betaler, mens verdi er hva du får. En potensiell kjøper av kryptovaluta bør spørre seg hva han eller hun egentlig kjøper. Det er mange historiske eksempler på spekulative eiendeler som har hatt rask prisstigning for deretter å falle til 0.

Hvorfor er det bedre å kjøpe gull enn krypto og blir man så rik av å kjøpe gull?

-Nei, du blir ikke rik, sier Johansen i Gullbanken.

-Vi får daglig spørsmål om dette. Gull er ikke en investering, gull er sparing, og og du beholder kjøpekraften av den. Mange av våre faste kunder sparer 10-20% av sin formue i fysisk gull. Vi vil dog anbefale noen å ikke kjøpe gull fra Gullbanken dersom du har kortsiktig gjeld. Betal ned f.eks kredittkort, forbrukslån eller billån først. Og dersom du har et ønske om å bli rik fort med å kjøpe kryptovaluta bør du heller vurdere å kjøpe en lottokupong. Når det er sagt finnes det en måte å bli millionær på i løpet av kort tid. Du er milliardær og setter sparepengene i krypto.

Gullbanken tilbyr kunder å veksle inn de mest populære kryptovaluta i gull. Vi tilbyr å bytte inn gråstein i ekte gull. Gull er edelt metall som brukes i for eksempel smykker, industrien, romfart, elektronikk. Når du sparer i en gullmynt, sparer du i fremtidig bruk av gull. Gull mister ikke noen av sine egenskaper over tid. Gull korroderer ikke, og mange gullskatter blir funnet nedgravde eller på havets bunn.

Blokkjedeteknologien er en svært interesant teknologi, men kryptovaluta vil forsvinne.

Kjøpe gull for bitcoin

Hos oss i Gullbanken kan du kjøpe fysisk gullmynter for kryptovaluta. Gull har vært en “sikker havn” som investering og for å bevare kjøpekraften i omtrent hele menneskets historie. Kryptovaluta og blockchain er nyere uttrykk i den globaliserte økonomien, og har delte meninger i finansverdenen. Mange vil si at det alltid er lurt å kjøpe gull for sin portefølje, og hos oss i Gullbanken kan du diversiere din portefølje om du har investert i kryptovaluta ved å kjøpe fysisk gull og betale med kort, faktura eller ulike typer kryptovaluta. Mange tror det er ulovlig, men bitcoin er lovlig i Norge. Du får ikke kjøpt gull hos oss via kryptobørs, men du kan kjøpe direkte via vår nettbutikk på vår hjemmeside. Mange tror også at Bitcoin er svindel, men det nå en reell faktor og fungerer som et betalingsmiddel på samme måte som valuta. Det finnes ulike forum for Bitcoin i Norge der brukere kan utveksle meninger og informasjon. Vi i Gullbanken vet at Bitcoin og kryptovaluta er noe som mange har investert i, og tilbyr derfor dette som en betalingsmåte.

Så om du vil kjøpe gull for bitcoin eller andre krypto er du velkommen til oss i Gullbanken.