Chat with us, powered by LiveChat

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmål. Dersom du ikke finner svarene på det du selv lurer på setter vi stor pris på om du tar kontakt.

Generelt

Hvordan får jeg en gratis gullpakke?

Du bestiller denne via ulike linker på www.gullbanken.no . Du kan også bestille den ved å ringe 62 00 08 55 eller på vår chat.

Har dere bedre pris enn f.eks Gullbrev

Ja, det har vi. Gullbrev har undersøkelsesgebyrer som trekkes fra din totale pris. Vi har ingen skjulte avgifter eller gebyrer, slik at din totalpris blir bedre hos Gullbanken.

Er det trygt å sende gull i posten?

Fra du leverer sendingen på Posten eller Post i butikk er den forsikret for inntil 100.000 kroner, til du har pengene på konto. Transport fra Posten til vårt kontor foretas av NOKAS. Det er helt trygt å sende gull til Gullbanken

Hvor lang tid tar det før jeg får pengene?

Du får tilbud på e-post samme dag vi mottar din sending. Når du aksepterer tilbudet betaler vi omgående. Du har pengene på konto samme eller neste virkedag. Litt avhengig av når du godtar tilbudet

Hva koster det?

Du betaler ingenting for tjenesten hos oss.  I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi ingen fraktgebyrer, undersøkelsesgebyrer eller andre skjulte kostnader. Prisen du ser er det du får.

Ved å selge ditt gull til gullbanken får du den beste prisen totalt for ditt gull!

Hva betyr egentlig ingen skjulte gebyrer?

Alle våre konkurrenter har et gebyr i forskjellige former. Forsikringsgebyr, smeltegebyr og fraktgebyr. Vi liker ikke gebyrer, prisen vi har på nettsiden er den du får.

Er den prisen jeg ser på gull hos dere den prisen jeg får?

Ja, vi har ingen skjulte omkostninger og gebyrer. Prisen du ser er prisen du får for gull hos oss.

Kjøper dere diamanter og edelstener?

Nei, vi kjøper ikke, eller verdivurerer, diamanter eller edelstener. Du som kunde kan selv ta bort eventuelle diamanter og edelstener før du sender inn ditt gull til Gullbanken. Vi foretrekker at kundene gjør dette selv, men vi kan etter avtale med kunden fjerne diamanter og edelstener og returnere mot et gebyr på kr. 295.

Om gull

Hvordan vet jeg at det er gull?

Du vil finne et stempel i smykkene som viser om det er gull.
Følgende stempel betyr at det er gull: 333, 375, 417, 585, 750, 833, 916 og 999. De kan også være stemplet 14K, 18K osv. 

Vi måler gullinnhold med røntgenapparater slik at du kan være sikker på at du får korrekt verdivurdering.

Er det 100% gull i mitt gullsmykke? Slik at om mitt smykke er 20 gram så får jeg betalt for 20 gram gull?

Om ditt smykke er for eksempel 20 gram 14 karat (585) får du betalt for 20 gram 14 karat.  Gullinnholdet i for eksempel et gullsmykke måles i karat. 24 karat betyr 100 % gull. 14 karat betyr 14/24 gullinnhold eller 58,5%. Rent gull er svært mykt og blandes gjerne med sølv og kobber før det formes til smykker o.l. Når du sender inn ditt gull til oss blir det undersøkt i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig der vi bruker både kjemiske og elektroniske tester for å måle riktig karat. Slik at du kan være sikker på at tilbudet du får fra oss på gullet som ditt gullsmykke eller din gullring inneholder er helt rett.

Stemplet er slitt på ringen, vet ikke om det er 14 eller 18 karat. Hvordan finner jeg ut av det?

Vi bruker både kjemiske og elektroniske tester for å måle riktig karat. Testene utføres i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig. På tilbudet fra oss får du en full oversikt over det du har sendt inn.

Hva betyr karat?

Karat er en måleenhet for gullinnhold i et objekt. 24 karat betyr 100 % gull. 14 karat betyr 14/24 gullinnhold eller 58,5%. Rent gull er svært mykt og blandes gjerne med sølv og kobber før det formes til smykker o.l.

Det står 585 på mitt gullsmykke. Er dette gull?

Ja. Det er gullinnhold i promille og er det samme som 14 karat (58,5% gull).

Om Gullbanken

Hvordan vet jeg at Gullbanken er en seriøs aktør?

Gullbanken har alle nødvendige lisenser og erfarne eiere og ansatte. Noen viktige punkter:

 • Brukthandelbevilgning fra Politiet
 • Prosessen ved undersøkelse av ditt gull blir utført i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig
 • Alle våre vekter og måleapparater for å analysere gull er godkjent av Justervesenet
 • Din forsendelse av ditt gull er forsikret inntil 100.000 kroner fra du leverer startpakken på posten til dine penger er på konto senest neste virkedag.

Som en annen viktig faktor kan man se og lese hva våre kunder sier om oss. Vi er her for våre kunder og for å være den beste aktøren innen Gull.

Har dere virkelig best pris på Gull?

Ja, det har vi. Våre konkurrenter har omkostninger og gebyrer som trekkes fra den prisen de viser deg. For eksempel har våre konkurrenter undersøkelsesgebyrer på opptil 35 kroner per gram. Trekker du dette fra gullprisen de viser deg har vi alltid bedre pris enn våre konkurrenter. Vær oppmerksom på skjulte gebyrer og omkostninger hos våre konkurrenter.

  • Trygg, sikker, oversiktlig og enkel handel
  • Markedets beste pris
  • Ingen skjulte gebyrer eller avgifter
  • Penger på konto senest neste virkedag etter at tilbudet er godkjent

Åpningstider kundeservice

Mandag-Søndag: 09.00-18.00
Telefon: +47 62 00 08 55